«Податок на бездітність» пропонує ввести депутат ВРУ, який раніше прагнув легалізації «Езотерики»

Сам він дітей не має

Сергій Гривко представляє партію "Слуга народу", сам він із Чернігова, йому 38 років

Демографічна ситуація в Україні критична. Стоїть питання або масового завезення мігрантів, які перетворять Україну на казна-що, або… Або українці мають почати народжувати дітей.

Принаймні, резонансний нардеп Сергій Гривко зареєстрував законопроект №11264, яким, фактично, пропонується ввести «податок на бездітність». Офіційна назва опублікованого законопроекту:

«Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів щодо створення передумов для поліпшення демографічної ситуації в Україні»

Дехто зауважує, що "податком на бездітність" цей Законопроект називати неправильно, бо НЕ оподатковуватимуть лише тих, хто має ТРЬОХ дітей

ОСОБАМ від 21 до 58 РОКІВ -- ПРИГОТУВАТИСЯ?

Згідно із зареєстрованим в Раді законопроектом,  резиденти України від 21 до 58 років, які не мають дітей, платитимуть 1,5%, з однією дитиною – 1%, з двома – 0,5%.

Не будуть платниками демографічного збору особи, які мають:

  • трьох і більше дітей;
  • безпліддя;
  • статус осіб з інвалідністю І групи.

НА ЩО ПІДУТЬ ГРОШІ?

Дехто побоюється, що ухвалення законопроекту може різко підвищити народжуваність серед асоціальних груп. Супровідна записка так формулює – на що пропонується витрачати гроші:

  1. Підвищення державної допомоги при народженні дитини приблизно у півтора раза, з одночасною зміною порядку її виплати (вся сума допомоги виплачуватиметься одразу).

  2. Також передбачається встановлення розміру допомоги не у твердій грошовій сумі, а у 25-кратному розмірі прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, що забезпечить автоматичну «індексацію» вказаної допомоги кожного календарного року та позбавить сім’ї з дітьми інфляційних втрат.

  3. Запровадження нового виду державної допомоги сім’ям з дітьми - допомоги на утримання дитини до досягнення нею шестирічного віку.

  4. Запровадження нового виду державної допомоги сім’ям з дітьми - допомоги дитині на майбутнє.

ГРИВКО ТА ЕЗОТЕРИКА

23 листопада 2023 р. депутат Сергій Гривко окремим законопроектом пропонував офіційно запровадити в Україні езотеричну освіту та видачу відповідних дипломів.

Він переконував, що серед населення активно поширюються «езотеричні знання та думки», а в наукових колах є «дискусії та обґрунтування» щодо доцільності застосування езотеричних вчень.

«Езотерична сфера отримує визнання на науковому рівні, їй присвячується багато наукових публікацій», - переконував Гривко і пропонував:

* Дати змогу езотерикам внести себе до Реєстру наставників у сфері езотеричної освіти і заплатити збір.

 

* Аби потім вчити інших людей та видавати їм дипломи.

Про особисте життя Гривка інформації – мало, не дивлячись на те, що його рідний Чернігів – місто маленьке. Згідно з офіційними даними, нардеп – неодружений. Дітей немає.

УВАГА! ОНОВЛЕНО: як стало відом, свій демографічний Законопроект депутат Гривко -- терміново відкликав (вочевидь, через широкий негативний розголос)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень