Піца Capricciosa: готуємо вдома (РЕЦЕПТ)

Буде смачно!

Пропонуємо рецепт класичної італійської піци Capricciosa, що в перекладі означає «примхлива».
 
Беручи до уваги перелік інгредієнтів, потрібних для приготування, – піца й справді виходить «примхливою», але ж і смакує добре.

Із вказаної кількості інгредієнтів отримаємо дві великі піци діаметром 30-33 см.  

Інгредієнти для тіста:

  • вода - 250 мл
  • пшеничне борошно в/г - 400 г
  • оливкова або соняшникова олія - 2 ст. л.
  • свіжі дріжджі - 20 г
  • цукор - 2 ч. л.
  • сіль - 1 ч. л.

Інгредієнти для соусу:

  • помідори - 600 г
  • оливкова олія - 2 ст. л.
  • цукор, сіль, чорний мелений перець - на смак
  • сушений орегано - 1 / 2 ч. л.

Інгредієнти для начинки:

  • артишоки в олії - 120 г
  • печериці мариновані, сирі - 100 г
  • чорні оливки - 80 г
  • каперси - 50 г
  • філе анчоуса - 12 шт.
  • сир моцарела - 200 г

Зі вказаних інгредієнтів замісити тісто для піци.

Поки тісто підростає, приготувати класичний томатний соус для піци або використати кетчуп. Артишоки й гриби (при потребі) розрізати на 2-4 частини.

Моцарелу нарізати слайсами.

Тісто та всі інші інгредієнти розділити на 2 частини, бо буде 2 піци.

Розкачати тісто і перекласти на присипане борошном деко. Тісто змастити томатним соусом, залишивши вільними краї. Далі викласти моцарелу, гриби, артишоки, анчоуси, каперси й оливки. Зверху можна посипати сушеним орегано.

Випікати піцу в розігрітій до 220°C духовці приблизно 15 хвилин, щоб корж добре пропікся.

Піца Capricciosa готова.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook