Пиріжок, як рогалик, тільки з картоплею: смачна випічка, від якої всі в захваті (РЕЦЕПТ)

Ситно і дуже бюджетно, ще й виглядає апетитно

Це досить простий рецепт, який завжди вдається. І все, що вам потрібно – це яйця, борошно і картопля. Ці конвертики дуже ситні, а на їхнє приготування витрачається мінімум часу

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.
  • молоко – 400 мл
  • борошно – 750 г
  • яблучний оцет – 1 ст.л.
  • цукор, сіль – до смаку

Для начинки:

  • картопля – 10 шт. (середні)
  • сіль, перець, паприка – до смаку
  • вершкове масло – 40 г
  • кріп – за бажанням

Для змащення пиріжків:

  • яєчний жовток
  • 1 ст.л. молока

Приготування:

Беремо картоплю, варимо і залишимо на деякий час. Це буде начинка.

Тепер перейдемо до приготування тіста. Беремо яйця, змішуємо з молоком, додаємо трохи солі й цукру та ложку оцту. Тепер замішуємо круте тісто. Воно не повинно прилипати до рук.

Тісто розділимо на 8 однакових частин.

За допомогою качалки розкачуємо кожну частину у коржик. Тепер добре змастимо зверху коржі розтопленим вершковим маслом за допомогою пензлика, складаємо коржики один на одного, ще раз розкачуємо в один великий млинець.

 

Тепер його необхідно розрізати на кілька трикутників – так, як би ви розрізали піцу.

У цей час вже має зваритися картопля, товчемо її в пюре, солимо, перчимо (додаємо приправу) до смаку. Цією сумішшю можна начиняти конвертики. Звертаємо їх у круасани.

Викладаємо на лист застелений папером для випічки, змащуємо яєчним жовтком, випікаємо протягом 30-35 хв при температурі 180 градусів до рум’яної скоринки

Джерело: Школа життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook