Велика порція смачних пиріжків за 40 хв. Робити такі можна хоч щодня! (РЕЦЕПТ)

Начинку можна давати будь-яку – на власний смак

Такі пиріжки виходять дуже м’якими й пухкими. Їх неважко приготувати навіть попри те, що тісто у нас буде дріжджове Начинку обирайте будь-яку – на свій смак.

Рецептом поділилися на youtube-каналі «Галочка-Кулінарочка».

Інгредієнти:

 

Тісто:

  • борошно - 700-800 г
  • кип’яток - 250 мл
  • тепла вода - 250 мл
  • сіль - 1 ч.л.
  • цукор - 1ст.л.
  • олія - 3 ст.л.
  • сухі дріжджі - 10 г

Начинка (може бути інша):

  • капуста - 500 г
  • морква - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • сіль, перець, копчена паприка - до смаку

Вихід – 15 пиріжків

Приготування:

Починаємо з начинки. Нашинковану капусту підсмажують на олії 5 хв, тоді додають моркву й цибулю і під накритою кришкою тушкують близько 20 хв. Вже після цього додають сіль, перець і паприку – до смаку.

Тоді беремося за тісто. У глибоку миску всипаємо 3 ст.л. просіяного борошна, цукор та олію. Заливаємо все стаканом кип’ятку, добре перемішуємо і лишаємо до вистигання. Щойно маса стане теплою, додаємо ще стакан теплої води, всипаємо дріжджі і добре вимішуємо. Потому – у кілька етапів – вводимо решту просіяного борошна.

Спершу тісто замішується ложкою, а потім – руками, на столі. Воно має бути м’яким, еластичним і трохи липнути до рук.

 

Борошно бажано вже не додавати – якщо тісто дуже липне до рук, краще змастити їх олією.

 

Тісто залишають на столі на 20 хв – «відпочити». Цього часу буде цілком достатньо.

Розділяємо тісто на багато маленьких шматочків (у цьому випадку – на 15), з кожного шматочка роблять кульку, а коли завершують їх формувати, накривають рушником, щоб тісто ще трохи «відпочило».

Хвилин за 10 можна братися за формування самих пиріжків.

Кожну кульку розтягують і заповнюють начинкою.

Обсмажують пиріжки на сковорідці з великою кількістю олії – до появи скоринки з обох боків

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook