Піде навіть йогурт, який скис: Ідеальний апельсиновий кекс до чаю

Його можна зготувати за годину

Домашня випічка до чаю – це завжди хороша ідея. Це єднає родину і наповнює оселю неймовірною, теплою атмосферою. Пропонуємо вам приготувати кекс на йогурті.

Підійде навіть продукт, який скис. Адже часто так трапляється, що у холодильнику скисав куплений, здавалося б, недавно, йогурт.

Викидати його шкода та й нема чого — можна приготувати шикарний апельсиновий кекс із просоченням.

Інгредієнти:

  • йогурт - 1 склянка;
  • яйця - 2 шт;
  • сіль - щіпка;
  • цукор - 1 склянка;
  • борошно - 1.5 склянки;
  • розпушувач - 2 ч.л;
  • апельсин - 1 маленький або половинка чи цедра;
  • ванільний цукор - 1 пакетик;
  • вершкове масло - 100 г.

Міксером, у кухонному комбайні або вручну змішати масло, цукор сіль.

Додати яйця, цедру, ванільний цукор. Розмішати.

Додати йогурт, а потім борошно і з розпушувачем.

Все добре перемішати, щоб не було згустків борошна.

Розігріти духовку до 180 C.

Викласти тісто у форму. Випікати кекс близько 40 хвилин, залежить від духовки.

Перевірити готовність дерев'яною паличкою або зубочисткою.

Для просочення приготуйте сироп. Змішайте цукор і воду в пропорції 1:1 у каструлі, доведіть до кипіння, а потім кип'ятити на мінімальному вогні, поки цукор не розчиниться. Це займе приблизно 10 хвилин - ви побачите, що сироп потемнів.

Коли він буде готовий, полити ще теплий кекс і охолодити. Сироп, що залишився, можна зберігати в банці або пляшці в холодильнику.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook