Під час польоту «шахеди» можуть ловити мобільний інтернет українців: Експерт вказав на загрози

Росіяни просунулися на шляху виробництва дронів

Військовий експерт Андрій Крамаров розповів, що росіяни просунулися на шляху виробництва БпЛА. З 2023 року у виробництво дронів вони інвестували від 2,5 до 3 млрд доларів.

Це шалені суми й все це в сукупності дозволило росіянам так швидко перейти до високих темпів виробництва БПЛА і підтримувати їх, – зауважив Андрій Крамаров.

Експерт вважає, що ворог може наводити дрони через українську мережу операторів. Оскільки росіяни використовують доволі масову технологію щодо геопозиціювання «шахедів», вони використовують цивільні моделі GPS, які є майже в кожному мобільному телефоні.

Є інформація, що вони використовують якимось чином картки українських мобільних операторів. В процесі польоту дрон просто ловить звичайний 4G чи 3G мобільний інтернет, який в нас є, і за допомогою нього здійснює геопозиціювання, – пояснив експерт.

Він додав, що швидкість, з якою рухається «шахед», і висота польоту є абсолютно робочими для мобільних операторів.

Ворог намагається, і це вже не перші спроби, використати технологію Starlink. Він дає кращу швидкість, вищу якість інтернет – з’єднання, а відповідно оця цивільна технологія геопозиціювання вона буде працювати більш точно, – додав Андрій Крамаров.

Джерело: Патріоти України

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook