«Пес для вчительки Рівного за 5 тисяч грн - приклад привчання дітей до корупції», - соцмережі

Ідея подарувати вчительці Рівненської гуманітарної гімназії пса вартістю 5 тисяч гривень обурила частину батьків учнів

Сайт Радіо Трек писав про це у публікації Шкільні побори у Рівному: 5 тисяч гривень з батьків - на пса для вчительки

Ця стаття викликала широке обговорення у соцмережі Фейсбук. Ось деякі з найцікавіших коментарів: 

Дейнека Наталія Вчителька - це друга мама.Не вітайте і не випоминайте. Вона, можливо, за ту собаку і не знає))))

Myroslava Ponomarenko Якби була другою мамою, то не дерла б через своїх друзів на собаку гроші...

Вероніка Някшу до Дейнека Наталія а ви свого дільничного інспектора вітаєте? Він, як другий тато, оберігає ваш сон. А те, що, може, погано охороняє - то через те, що ви його не вітаєте. Йому песик був би як орудіє труда опше!

Ірина Ковальчук то виходить вчитель не заслуговує на подарунок???бо вона няньчилась з дітьми 4 роки?? це в батьків нема совісті !!!корона з голови впаде здати 50 гривень!!! на рахунок коштів на ремонт .... зараз школа живе завдяки цим грошам, бо фінансування з держави - нуль!!!

Igor Kravchuk Живий приклад зародження корупції з малих років, за допомогою батьків. Які щось згадують "корона не впаде". Дикі люди.

Myroslava Ponomarenko Якщо вам так це подобається, то купуйте подарунки особисто, а не за рахунок всіх.

Олена Момоток Ірина Ковальчук вчитель виконує свою роботу і отримує за неї заробітну плату з ваших же податків. За вашою логікою, треба було б в магазині платити не лише за товар, а й за те, що продавець вам його подав через прилавок.

Olha Danylovych до Ірина Ковальчук Кожен обирає роботу за покликанням!! Якщо батьки дитини бажають зробити подяку, то це стосується лише їх особисто, а не примусово "бо всі так вирішили". І потрібно враховувати матеріальні можливості кожної сім"ї окремо, якщо всі дійсно погодились. 

Анютка Шкуропинская Вчитель не няньчиться, а виконує свою роботу, за яку отримує заробітну плату з наших податків! Вчитель має навчити дітей! А вихованням мають займатися батьки! Коли людина вибирає собі професію, я не думаю, що вона думає про подарунки! Це має бути покликання. З педінститутів випускається щороку сотнями майбутні вчителі і не кожен піде працювати вчителем, бо це реально важко, але ті хто пішов має чітко розуміти, що він там робить - вчить дітей чи чекає подарунка! Подарунок може бути символічний і пам'ятний - вдячність за навчання і знання! А якщо вчитель ображається, що йому не подарили подарунок цінний (коштовний), то може цей вчитель не на своєму місті?

Vasilisa Koscova Хто не здає гроші, той не любимчик,тому можна і 2 впхнути,навіть якщо й на то немає причин,знайдеться!!!! В нас по хімії була така вчителька: якщо з золота прикрасу не подаруєш, то, що ти є в класі, що тебе немає!!!1 процент залишився вчителів,які як друга мама!!!!Решта знахабніли-ось і все!!!!А кому немає куди подіти 4.000-5.000 ну то відкривайте вікно і на вулицю викидайте!!!

Алена Грей вважаю Ваш коментар самим правильним!! Ви говорите про самий небезпечний наслідок такого положення справ в школах - ми самі привчаємо своїх дітей до того, що не підмажеш - не поїдеш. А наші діти - наше майбутнє! і яку країну будуть будувати вони, привчені змалечку до такого?

Ліля Дашук Подарунок ще ніхто не подарував - в вчителя в хабарництві вже звинуватили. 
Це моя школа і моїх дітей. Жодного разу не здавала гроші проти власної волі, і завжди наголошують про добровільність у здаванні внесків. 
Не хочеш - не плати.

Lilia Golovko А до чого тут вчитель який, скоріше за все, не знає про майбутній подарунок? Тут справа в декількох батьках які вирішили за всіх, що дарувати.

Іryna Shcherbuk Siburova Переїхала до Іспанії, і як дитя радію, що усі ці побори, що ви вважаєте нормою, залишились десь позаду...Ні лікарю, ні вчительці я не плачу анічогісенько. А як син пригостив 
вчительку цукеркою, бо дуже любить, вона здивувалась, зраділа...Але наступного разу не взяла—їж саменький.)))) І вчителька, о боже, усміхається безкоштовно, штанці міняє (бо малому лише три роки, аварії бувають) безкоштовно......Людиииии, це - ненормально, повірте: усілякі подарунки-прикраси, собаки.....Максимально  - букет, та й усе. Про ремонт - це взагалі жах. Тут у школі чисто та охайно, але без наворотів. Звичайні дерев'яні вікна, і без дорогих штор з ламбрекенами...)))))А вчителька приходить у джинсах і кедах, обіймає кожного, коли вітається....а не пливе королевою, до якої страшно підійти...((((((( ех,люди.....не має бути так, як у нас є.....

Олена Рассохіна І зверніть увагу: ініціаторами цих поборів виступають саме батьки. Ми самі привчаємо тих же вчителів або лікарів до так званої "подяки", а потім вони починають сприймати це, як щось обов'язкове.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook