Перша щеплена від COVID-19 людина на Рівненщині розповіла, як почувається

Вакцинація стартувала сьогодні

Перші щеплені від коронавірусу на Рівненщині розповіли, як почуваються. Найпершу вакцину отримала старша медсестра Рівненської центральної міської лікарні Тетяна Васечко:

Ми, як медики, які працюють в опорній лікарні, як ніхто бачимо, до чого призводить COVID-19. Не боляче, голова не боліла, нічого.

Лікарка розповіла, що писала письмову згоду на вакцинацію та можливі її наслідки. Колеги Тетяни також не відчули побічних ефектів. У списку першопрохідців завідувач консультативного відділення лікарні Віталій Демчук і подружжя лікарів – Галина та Віктор Москаленки.

Усього в межах першого етапу на Рівненщині вакцинують 700 медиків, які працюють з хворими на ковід. Далі щеплюватимуть персонал підопічних будинків і медустанов по догляду за людьми похилого віку.

Вакцинацію проводитимуть чотири мобільні бригади медпрацівників (одна бригада – це 5 осіб), які пройшли навчання у столиці. Дві сироватки мають різні умови зберігання, тож дві бригади навчалися працювати з вакциною Pfizer/BioNTech, решта - AstraZeneca.

Лікарка бригади Рівненського району Вікторія Пашковська каже, що після навчання не сумнівається у безпечності вакцини:

Сьогодні робитиму щеплення. Мені пощастило, оскільки під час навчання нам максимум дали інформації про вакцину, тож жодного сумніву, чи вакцинуватися, у мене не лишилося.

Можуть бути реакції, оскільки в вакцині міститься генетична інформація про вірус. Для організму це чужорідна інформація, як боротися з вірусом, тож можуть бути почервоніння тощо. Загальні реакції.

Є регіональний координатор, попередньо збирають згоду на вакцинацію і вже їдемо вакцинуватимуть за списками осіб. Протипоказів немає, оскільки вакцина є безпечною. Вони не містять вірусів і не можуть давати погіршення.

Для того, аби повністю вакцинуватися, людина має отримати два щеплення. Наступне – через кілька тижнів, розповідає лікарка. За день бригада може провакцинувати до сотні людей.

Нагадаємо, що на Рівненщину сьогодні доставили 17100 доз вакцини.

Цього вистачить на понад 8 тисяч людей. Після першого щеплення обов`язково бронюється друга доза цієї ж вакцини.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook