Перелік продуктів, які не можна розігрівати у мікрохвильовці: це може бути небезпечно

Попри всю її універсальність техніки, є певні важливі моменти

Мікрохвильова піч — універсальна і звична кухонна техніка, якою користується майже кожен українець. Однак не всі люди знають, що далеко не кожну їжу можна розігріти таким чином.

Що не можна гріти у мікрохвильові:

Гострий соус або перець

Під час нагрівання виділяються пари, які можуть сильно подразнювати очі та дихальні шляхи.

Заморожені фрукти

Фрукти, особливо ягоди, під час розморожування у мікрохвильовці можуть втратити свою текстуру, смак і навіть «вибухнути». Краще дати їм розтанути природним шляхом або використовувати спеціальний режим розморожування.

Гриби

Білок в складі змінює свою структуру, після нагрівання виділяє небезпечні речовини, що призводять до проблем зі шлунком.

Виноград

Ніколи не можна класти його у мікрохвильовку, тому що виноград може іскрити при нагріванні.

Яйця у шкаралупі

Під час нагрівання всередині яйця утворюється пар, який не має куди виходити. У результаті вийде гучний «бабах».

Ну, і деякі предмети, які не можна використовувати у мікрохвильовці:

Металевий посуд

Метал у мікрохвильовці працює як антена, що викликає іскри та навіть пожежу.

Пластик і харчова плівка

Деякі контейнери при нагріванні виділяють шкідливі речовини, які потрапляють у їжу. Те саме стосується й харчової плівки. Краще використовувати посуд із позначкою «підходить для мікрохвильовки».

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook