Пекельна фабрика сурогатних немовлят в Україні: Британська пара заплатила 40 000 фунтів, але каже, що побачене тут розбило їм серце (ФОТО)

«Якби ж тільки могли повернути все назад» (с)

  • Б'янка, 45 років, та Вінні Сміт, 40 років, сказали, що мрія про сурогатне материнство перетворилася для них на «кошмар»
  • Пара з Челтнгема заплатила 40 тис. фунтів стерлінгів (це трохи більше 55 000 дол.) фірмі, що забезпечувала сурогатне материнство в Україні
  • Коли ж вони прибули, щоб застати народження своїх синів, Макса та Алекса, то були шоковані
  • Вони побачили жінок, яких тримали як «худобу» у задушливому пологовому відділенні, де бракувало свіжого повітря,

За матеріалами The Daily Mail

Після восьми невдалих раундів ЕКО (штучне запліднення – ред.) та років сердечних мук – плюс витрачених тисяч фунтів –  Б’янка та Вінні  Сміти вже майже відмовились від своєї мрії стати батьками.

Але раптом натрапили на оголошення у Facebook  від найбільшої в Україні компанії з сурогатного материнства.

«Вони пропонували повну гарантію «отримання дитини», - каже Бянка. - «Ви платите близько 40 000 фунтів стерлінгів і процес запускається. Вони обіцяють підбирати донорів яєць чи сурогатних матерів, поки запліднення не відбудеться і не з’явиться дитина.  Ми думали, ну, ідеально.»

 Проте, як стверджує Б'янка (45), їх мрія про сурогатне материнство перетворилася на «кошмар» після того, як вони полетіли в Україну, де мали вже от-от народитися їх сини Макс та Алекс, яким зараз майже чотири роки.

Там вона на власні очі побачила справжній масштаб шокуючої торгівлі немовлятами в країні: жінок тримали в задушливому пологовому відділенні без кондиціонерів «як худобу».

Сурогатні матері змушені були митися, поливаючи себе водою з пляшок в брудних туалетах, оскільки душових кабін не було, а самі вони були занадто перелякані, щоби скаржитися: через страх переслідування та репресій щодоїх сімей.

Сміти з’ясувал, що їхній сурогатній матері – незаміжній жінці із сільської України, яка сама виховує двох дітей, після народження сурогатних малюків, довелося терміново робити переливання крові та проводити операцію.

Б'янка та Вінні все ще почуваються винними через те, що довелося пережити жінці, яка виконувала для них роль сурогатної матері в Україні.

«Через мовний барєр нам було дуже важко зрозуміти, як саме ставилися там до цих жінок», - каже Б'янка.

 

«Але всі, кого я знаю, хто пройшов через ту саму фірму, що й ми, всі кажуть, що це був для них жах».

Хоча в Великобританії сурогатне материнство є дозволеним, гроші тут нікому ні за що не платять. Це справа добровільна.

Оплачуватися можуть хіба лише певні медичні рахунки та лікарняні.

Україна – одне з небагатьох місць у світі, де дозволено комерційне сурогатне материнство, оскільки навіть Камбоджа, Індія, Непал та Таїланд заборонили його через жорстоке поводження з жінками.

В Україні сурогатним матерям в останні тижні вагітності доводиться перебувати під постійним «наглядом», їм забороняють контактувати з партнерами, коханими чи рідними і змушують жити під жорстким контролем, погрожуючи великими штрафами, якщо тільки вони порушать правила.

«Ми любимо своїх хлопців більше за все», - каже Б'янка. «Але якби ми мали можливість повернути все назад, ми б спробували забрати нашу сурогатну матір сюди, до нас, аби вона тут виношувала собі дитину, маючи і належний догляд, і нашу увагу і все необхідне»

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook