Паразити та важкі метали: гастроентеролог назвала найнебезпечнішу у магазині рибу
Як правильно обрати рибину
Рибу любить багато хто, але не забувайте, що в ній можуть бути паразити та важкі метали. Найбільшу небезпеку несе свіжа риба, тому готувати її треба при температурі за 60 градусів, тоді паразити через 30 сек помирають.
Яка риба є найбільшою небезпекою, розповіла гастроентеролог Алла Курилець на сторінці «Доказові батьки» у Facebook.
Яка риба є небезпечною для здоров'я
- Річкова (коропові породи): лящ, карась, короп, лінь
- Лосось фермерський, морський лящ, арктичний голець, тиляпія, анчоус, осетрина.
В якій рибі можуть бути важкі метали:
- Ртуть може бути в скумбрії, тунці, карасі, щуці, окуні.
- Свинець може бути в карасі, окуні, лящі.
- Антибіотики у форелі та сьомзі.
- Пестициди можуть бути в коропі та щуці.
- Кадмій у раках, мідіях, устрицях.
- Причому, чим старша риба – тим більше накопичення важких металів.
Найчистіша риба, це травоїдна, яка плавала в океані. Пам'ятайте, що ви маєте право вимагати сертифікат правильної безпеки, заморозки, приготування риби.
Як правильно вибирати рибу
- Тушка має бути гладкою, щільною, еластичною. При натисканні має з'явитися вм'ятина, але форма одразу повинна відновитися.
- Зябра мають бути червоного кольору.
- Щільно прилегла луска.
- Очі не повинні бути каламутні та сухі.
- На животі не повинно бути жовтих ділянок, оскільки це окислені жири.
- Має бути сертифікат, де вказано дату і місце вилову.
Джерело: РБК-Україна
Радіо Трек: НОВИНИ