П'ять продуктів, які категорично не можна їсти з рибою

Поєднання цих продуктів може мати сумні наслідки для здоров’я

Риба вкрай корисна для організму. Однак споживати її треба правильно, адже поєднання певних продуктів може принести більше шкоди, аніж користі здоров’ю.

Риба – це білковий продукт, а жирні сорти риби є білково-жировим продуктом, який довше перетравлюється. Дієтологи рекомендують не обтяжувати рибу складними гарнірами.

Рибу не можна поєднувати з:

  • Молоком;
  • Фруктами;
  • Грибами;
  • Усіма крупами, крім рису;
  • Бобовими.

Всі ці продукти самі по собі можуть виступати як повноцінна страва і при поєднанні з іншим рівноцінним компонентом призведуть до тривалого перетравлення і тяжкості в животі, особливо при проблемах зі шлунково-кишковим трактом.

Найкраще поєднувати рибу з овочами, зокрема з помідорами, картоплею, цибулею, зеленню, морквою. Найкраще готувати тушковані, варені, свіжі та мариновані овочі. Також з рибою чудово поєднується сік лимона, він сприяє кращому перетравленню білкової їжі.

Джерело: Мета

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook