Осіння небезпека для здоров’я печінки

Наближення холодів змінює роботу ключового органу

Восени з'являється все сильніше бажання щось постійно жувати. А оскільки більшість часу ми сидимо в офісі чи вдома – то усі калорії залишаються з нами. У холодну пору року тягне переважно на зовсім не корисну їжу. Це призводить до розвитку жировою дистрофією печінки, коли у клітинах печінки накопичується жир.

 Цей стан вкрай небезпечний і власне є головною причиною розвитку цирозу печінки.

Коли страждає печінка зрозуміти це одразу складно, адже вона тривалий час може не давати жодних симптомів.

Власне восени й сама печінка може погіршувати стан людини. Саме восени печінка активізує виробіток холестерину, і відбувається це вночі.

Проблеми з серцем та судинами можуть початися через накопичення холестеринових бляшок в судинах. Тож восени схильним до проблем з холестерином людям треба тримати його рівень на особливому контролі.

Крім того, восени у людей змінюється настрій. Розраду хтось знаходить в алкоголі. А це теж небезпечне рішення, адже алкоголь це наступна причина цирозу печінки.

Лікарі радять тримати себе восени у руках. Не уникати фізичної активності, обмежити кількість їжі та алкоголю, відкривати штори й провітрювати приміщення.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook