Чи внесуть у «чорний» список «Тарбут» та оранжерею князів Любомирських у Рівному?

Про перелік об’єктів, які не можна приватизувати

Будинок колишньої єврейської гімназії «Тарбут», оранжерею князів Любомирських та будинок предводителя дворянства Рівненського повіту пропонують включити у перелік об’єктів, які не можна приватизувати.

Усі вони знаходяться у центральній частині міста і становлять історичну цінність. Аби не втратити ці будівлі, варто заборонити їх приватизацію. Про це заговорила заступник міського голови з гуманітарних питань Галина Кульчинська. І звернулася із відповідною пропозицією до профільного управління. 

Втім, поки в управлінні комунальної власності міста таку пропозицію підтримати не можуть. Ситуацію пояснює начальниця цього управління Наталія Поліщук:

Це будівлі на вулицях Словацького, 7, Симона Петлюри, 26 та на Драгоманова, 17. Я у пояснювальній записці написала, що це не є об’єкти комунальної власності міста, це обласна комунальна власність і на мою думку, ми не можемо такі об’єкти включати у перелік об’єктів міста, що не підлягають приватизації. Це прерогатива обласної ради.

Пояснила чиновниця і те, що один з будинків, у списку Галини Кульчинської, взагалі перебуває у приватній власності.

Йдеться про двоповерхову будівлю на вулиці Драгоманова, 7, де нині проживає кілька сімей.

Остаточно вирішити це питання повинні депутати на сесії міської ради.

Додамо, що рішенням Рівнеради на найближчій сесії у перелік об’єктів, які не можна приватизувати, мають внести кілька шкіл, колишніх поліклінік та позашкільних навчальних закладів.

Повний список - дивіться нижче.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook