Огірки на зиму «Злодійські» – рецепт, за яким банки ніколи не «стріляють»

Просто у приготуванні і дуже смачно!

Домашні консервовані огірки доречні до столу у будь-яку пору року, а  це значить, що забагато їх не буває! Тож пропонуємо поповнити свою скарбничку іще одним цікавим рецептом.

«Злодійські огірки» так називаються, бо в рецепті використовується дуже багато часнику. А ще – наприкінці приготування додається горілка, через що огірочки виходять дуже хрусткими, а банки ніколи не «стріляють».

 

Інгредієнти:

  • огірки – 2 кг
  • сіль – 2 ст.л.
  • цукор – 2 ст.л.
  • лимонна кислота – 10 г
  • часник – 2 голівки
  • вода – 1,5 л
  • горілка – 50 г
  • зелень – до смаку

Приготування:

Промиті та висушені огірки вкладаємо у стерилізовані банки, перекладаючи зеленню і часником.

Тим часом готуємо маринад: беремо воду, сіль, цукор і лимонну кислоту й доводимо до кипіння. Готовим гарячим маринадом треба залити огірки в банці – у два підходи.

Тоді вливаємо трішки горілки і закатуємо банки.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook