Один інгредієнт може зробити пюре ще смачнішим: розкрили секрет ідеальної текстури

Він покращить текстуру та смак страви

Якщо запитати дітей, що приготувати – картопляне пюре, чи, наприклад, гречку? Вибір буде очевидним – звісно ж пюре. Полюбляють такий гарнір і дорослі.

Тож через популярність страви кухарі не припиняють експериментувати і додавити інгредієнти, які покращують смак і текстуру пюре. Одним із таких інгредієнтів є – сметана.

Вона підсилює смак картоплі, додає приємну кислинку і створює кремову текстуру. Також, якщо ви додасте у пюре сметану, вам не доведеться класти у нього надмірну кількість вершкового масла чи молока.

Інгредієнти:

  • 1,35 кг – картоплі
  • 115 г – несолоного вершкового масла
  • 240 мл – незбираного молока
  • 60 мл – сметани
  • 3 зубки – часнику (очищені)
  • Сіль і перець
  • Нарізана цибуля-шніт - за бажанням

Картоплю помийте, почистьте і поріжте приблизно однаковими великими шматками.

Покладіть картоплю й часник у велику каструлю, залийте їх холодною водою. Посоліть та доведіть до кипіння.

Зменште вогонь до мінімуму та варіть 15-20 хвилин. Щойно картопля стане м’якою - злийте воду.

Розминайте картоплю й часник, додаючи масло та молоко. За потреби посоліть і поперчіть та продовжуйте розминати до однорідності.

Коли картопля повністю розімнеться, дерев'яною ложкою додайте сметану.

Посипте картопляне пюре цибулею-шнітом і полийте розтопленим маслом.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook