Один інгредієнт може зробити пюре ще смачнішим: розкрили секрет ідеальної текстури
Він покращить текстуру та смак страви

Якщо запитати дітей, що приготувати – картопляне пюре, чи, наприклад, гречку? Вибір буде очевидним – звісно ж пюре. Полюбляють такий гарнір і дорослі.
Тож через популярність страви кухарі не припиняють експериментувати і додавити інгредієнти, які покращують смак і текстуру пюре. Одним із таких інгредієнтів є – сметана.
Вона підсилює смак картоплі, додає приємну кислинку і створює кремову текстуру. Також, якщо ви додасте у пюре сметану, вам не доведеться класти у нього надмірну кількість вершкового масла чи молока.
Інгредієнти:
- 1,35 кг – картоплі
- 115 г – несолоного вершкового масла
- 240 мл – незбираного молока
- 60 мл – сметани
- 3 зубки – часнику (очищені)
- Сіль і перець
- Нарізана цибуля-шніт - за бажанням
Картоплю помийте, почистьте і поріжте приблизно однаковими великими шматками.
Покладіть картоплю й часник у велику каструлю, залийте їх холодною водою. Посоліть та доведіть до кипіння.
Зменште вогонь до мінімуму та варіть 15-20 хвилин. Щойно картопля стане м’якою - злийте воду.
Розминайте картоплю й часник, додаючи масло та молоко. За потреби посоліть і поперчіть та продовжуйте розминати до однорідності.
Коли картопля повністю розімнеться, дерев'яною ложкою додайте сметану.
Посипте картопляне пюре цибулею-шнітом і полийте розтопленим маслом.
Джерело: unian
Радіо Трек: НОВИНИ