Обережно! Це не варто їсти на наступний день після приготування

Хоча продукт й пройшов термічну обробку

Цей звичний продукт, який не рекомендують залишати на ніч у холодильнику – звичайний відварений рис.

За даними Агенції харчових стандартів Британії (Food Standards Agency) сирий рис містить спори шаленої кількості небезпечних для людини бактерій. Більшість з них звісно гине у процесі приготування, але зокрема бактерії Bacillus cereus, які потрапляють у рис з землі, цілком можуть й вижити. 

У рисі який залишили на завтра спори бактерій оживають, і починають активно розмножуватися. 

 

Вчорашній рис може викликати харчове отруєння, може спровокувати біль у животі, а ще блювоту й навіть діарею. 

Ще швидше процес росту бактерій відбувається, якщо рис залишити при кімнатній температурі.

При цьому розігрівання у мікрохвильові геть не убезпечить від проблем, адже гинуть бактерії при температурі 100 градусів. 

Експерти наполегливо радять споживати рис максимум впродовж першої доби після приготування і в жодному разі не нагрівати рис більше ніж один раз. 

Тож якщо наварили рису забагато, а викидати його шкода – точно ховайте готовий продукт у холодильник, або й в морозилку. 

Але найкраще навчитися готувати рівно стільки, скільки сім'я здатна з'їсти за один раз. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook