«Нью-Йорк Таймз» написав велику статтю про Путіна та вбивство Мамчура в м. Рівне (6 ФОТО)

«Вбивство, яке не мало смислу» (с)

У неділю, 31 березня, в день президентських виборів, одне з провідних видань світу на першій сторінці в паперовій версії та на своєму сайті опублікувало великий матеріал про Рівне, Україну, Росію та Путіна.

Стаття вийшла під заголовком:

«Росія замовила вбивство, яке не мало смислу. Після цього кілер заговорив»

Стаття містить чимало додаткової інформації по вбивству Івана Мамчура у Рівному 16.09.2016 р.

Деталі нам повідомляє Олег Смородінов, який каже, що отримав завдання на вбивство працівника СІЗО з м. Рівне не де-небудь, а в «Кафе Відень» у Москві – за два квартали від головного офісу російського ФСБ.

Смородінов розказує ці та інші деталі авторам матеріалу:

Міхаїл Швірц (штатний автор «Нью-Йорк Таймз»), Йосип Сивенький (фотограф з України), Станіслав Козлюк та Сергій Коровайний (репортери з України).

Як стверджує Смородінов, спецслужби Росії замовили йому не одного Мамчура, а одразу кількох осіб в Україні, проте він встиг вбити лише його – електрика із СІЗО в м. Рівне, який жив на вул. Відінській,

«на шостому поверсі безрадісного будинку, пофарбованого в рожевий колір».

Навіщо Росії було вбивати 37-річного рівнянина, присилаючи сюди якогось незрозумілого Смородінова, який сам признається американському журналісту, що взявся виконувати це замовлення, аби «підзаробити собі на пенсію»?

Усе це викликає чимало запитань.

За легендою Смородінова, наш Іван Мамчур – якось особливо сильно насолив Москві під час свого перебування в зоні АТО:

«У него руки по локти в крови», - начебто сказали Смірнову московські замовники вбивства рівненського електрика.

 

Замовники ж, начебто, дали рівнянину й кодове ім’я «роза» (троянда – укр.)

Смірнов каже, що вистежив нашого Мамчура, який щоранку виїздив на роботу на велосипеді о 07.00, а повертався рівно о 18.00.

«Как часы», - зауважує Смородінов.

А вже 16 вересня 2016р телефон Смородінова задзижчав через повідомлення з Москви:

«Розу нужно срывать сегодня. Завтра это уже будет бессмысленно».

Який такий був великий смисл для Москви – убивати електрика з м. Рівного саме 16 вересня і ні днем пізніше – Смородінов американському журналісту не розказує.

Можна припустити, що відповідь на це запитання знає лише особисто Путін, фото якого супроводжує публікацію в «Нью-Йорк Таймз».

Зазначимо при цьому, що стаття Міхаїла Швірца в провідному американському виданні вийшла реально великою. Ми плануємо підготувати її більш деталізований виклад українською.

Ви ж тим часом можете прочитати сам оригінал: Russia Ordered a Killing That Made No Sense. Then the Assassin Started Talking.

Радіо Трек: НОВИНИ

Микола Кульчинський Радіо Трек
Поширити в Facebook