Новий бренд з'явився у Рівному (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Кондитер-віртуоз Руслан Громаковський створив іменну цукерку

Сьогодні у Рівному вперше відбувся унікальний шоколадний майстер-клас.

Нагадаємо, громадська організація «Платформа взаємодій «Простір» підготувала проект під назвою «Територія креативних індустрій», в межах якого протягом п’яти місяців у Рівному запланували провести понад 20 заходів для тих, хто мріє про власний бізнес.

У місті відбуваються майстер-класи, воркшопи та інтенсиви, на яких експерти з різних галузей навчатимуть креативну молодь взаємодіяти та обмінюватися досвідом.

Рівне відвідав переможець першого Національного чемпіонату України з кондитерського мистецтва Руслан Громаковський. Він - шеф, кондитер і шоколатьє. Уже 10 років у кондитерській сфері, навчався в Бельгії в Сhocolate academy Callebaut. 

Золотий призер кубка України з кулінарії 2016 року в номінації десерт.

 

Срібний призер кубка України з кулінарії 2017 року номінації десерти.

 

Національний рекорд України «Найвища шоколадна композиція 1,47 м.» 2016 рік.

 

Національний рекорд України «Найвища шоколадна композиція 2,04 м.» 2017 рік

 

Чемпіон України з кондитерського мистецтва 2019 року.

 

Кращий Кондитер України 2019 року.

Руслан Громаковський навчив учасників майстер-класу правильно працювати з шоколадом, познайомив з унікальними техніками роботи з вибагливим матеріалом, показав як глазурувати цукерки, робити шоколадний пластилін і ще багато іншого.

Важливою умовою вдалого результату роботи був правильний шоколад.

На кухні Рівненського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі було 11 учасників  майстер-класу.

Це ті, хто вже працюють у кондитерських закладах міста і ті, хто хотіли здобути нові знання для розвитку свого солодкого хобі.

 

Цей майстер-клас у майбутньому допоможе учасникам зробити перші кроки для початку власного кондитерського бізнесу.  

Тож учасники готували такі витвори шоколадного мистецтва:

- шоколадний портсигар з сигарами та начинкою з віскі; 

- toffee трюфель;

- сендвічі з солоною карамеллю та кунжутом; 

 

- цукерку з «бурштином», яку розробили спеціально для Рівного.

Про родзинку майстер-класу, «Цукерку Рівного», Руслан Громаковський розказав таке:

Це будуть солодощі, які матимуть звичні для вашого міста смаки. Цукерка буде з чорниці, аґрусу, шоколадного ганашу і карамельного «бурштину», всередині якого буде чорниця.

 

Тим самим я хочу, щоб учасники побачили нові техніки поєднання інгредієнтів у шоколадній справі. 

Як зауважив шеф, подібних іменних цукерок міст він ще не робив, тож Рівне стало першим містом, яке матиме свій смаколик від Руслана Громаковського.

Організатори заходу не виключають, що згодом цукерка з шоколадною кислинкою стане у майбутньому солодким символом міста і її можна буде придбати у місцевих кондитерських.

Також це б могло привабити туристів у наше місто.

Отакий вигляд мав результат майстер-класу: 

Зокрема, це - «Цукерка Рівного»:

Фото під час роботи:

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Юлія Вознюк Радіо Трек
Поширити в Facebook