Ніжний, наче хмаринка: Домашній десерт без випічки на молоці

Ви готуватимете його часто

Класичні пудинги люблять у багатьох сім’ях. Пропонуємо вам приготувати ідеальний рецепт такого ніжного та повітряного десерта.

Він у міру солодкий і корисний, тож цей пудинк можна сміливо дават малечі.

Інгредієнти:

  • Молоко – 800 г;
  • Цедра – цілого лимона;
  • Ванілін – за смаком;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Цукор – 100 г;
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 г;
  • Кориця або какао – для декору.

Молоко змішуємо з цедрою лимона та ваніліном, доводимо до кипіння.

Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки змішуємо з цукром і збиваємо віночком до однорідності.

Всипаємо крохмаль у жовтки та перемішуємо до однорідності.

Молоко знімаємо з плити та проціджуємо через сито від цедри.

Охолоджуємо молоко до теплого стану, додаємо жовтки з цукром та крохмалем, перемішуємо до однорідності та ставимо на плиту.

Варимо масу на невеликому вогні до загустіння.

Виливаємо масу в ємність, розрівнюємо, посипаємо корицею чи какао. Коли десерт охолоне, відправляємо холодильник для застигання на 2 години.

Замість цедри цитрусів ви можете додати какао та отримаєте шоколадний десерт. Тільки какао вибирайте із високим відсотком жирності, щоб десерт вийшов смачним або використовуйте цілу плитку шоколаду.

Джерело: skarbnychka-retseptiv

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook