«Ніколи не здаватись». Несподіваний ректор НУВГП (9 ФОТО)

Доктор наук із зовнішністю Джеймса Бонда – в ефірі Радіо Трек

Сьогодні редакція Радіо Трек (особливо її дівоча частина) перебуває під неймовірним враженням від зустрічі з ректором.

Ректором НУВГП – Віктором Мошинським.

Цей чоловік не лише вражає своєю зовнішністю та стилем, є доктором наук і легко вживає у своїй мові цілі вирази з французької, англійської та польської, але й має реально вагомі досягнення на посаді.

Достатньо сказати, що на час його обрання Ректором, НУВГП перебував у глибокій борговій ямі – 28 мільйонів грн. Сьогодні (за два роки) ці борги закриті. Натомість Університет має на рахунках 5 000000 грн. живих коштів, а тому всі викладачі вперше за багато років отримують цього літа і відпускні, і всі необхідні виплати.

При цьому кузня рівненських кадрів потужно розвивається в усіх напрямках і, для прикладу, має чи не найкращий вузівський сайт в Україні.  Сайт, який реально вражає своїм дизайном, легкістю та структурованістю.

Про здобутки і плани НУВГП, про гідромеліорацію, туркменів та бурштинокопачів слухайте у нашому інтерв’ю.

 

Залишається додати, що Ректор дивиться вперед абсолютно впевнено і є надзвичайно позитивно налаштованим і щодо майбутнього НУВГП, і щодо майбутнього України.

ДОВІДКА

Мошинський Віктор Степанович - доктор сільськогосподарських наук, профессор.  Народився 29 вересня 1965 р. у м. Рівному, за гороскопом Терези.  У 1989 році закінчив тоді ще Український інститут інженерів водного господарства та отримав кваліфікацію інженер-гідротехнік.

Трудову діяльність розпочав у 1987 році в Рівненській гідрогеолого-меліоративній експедиції на посаді гідрогеолога.

Із 1990 року навчався в аспірантурі у Києві, де в 1993-му захистив кандидатську.  Дисертацію на здобуття вченого ступеня доктора сільськогосподарських Віктор Мошинський захистив у 2002-му.

Автор понад 100 наукових публікацій.

Весною 2014 року за підсумками таємного голосування колективу університету Віктор Мошинський став ректором НУВГП. За нього проголосували 202 із 315 делегатів конференції трудового колективу.

Віктор Мошинський одружений, любить подорожувати, у компанії грає на гітарі, а за нагоди полюбляє риболовлю. Веде активну сторінку на Фейсбуці, де можна побачити навіть селфі ректора НУВГП з колегами та студентами.

Додамо, що Мошанський закінчував Рівненську школу №13, у дитинстві займався фехтуванням і вважає, що саме цей спорт допоміг йому зреалізуватися у житті, а тому мріє нині – відродити фехтування у Рівному та навіть, вже наче, заручився у цьому питанні певною підтримкою керівництва міста.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook