Незвичайне і рідкісне агрометеорологічне явище показали у мережі (ФОТО)

Неймовірні фото

Дивовижні композиції з «морозних квітів» помітили на Калдергленщині у Шотландії.

Морозні квіти – це незвичне і рідкісне агрометеорологічне явище, яке складається з довгого стебла трави або дерева, що розвиваються тонкі нитки та льодові стрічки, які викручуються і набувають дивної форми, повідомив синоптик Ігор Кибальчич на своїй сторінці у Facebook.

Цей феномен можна побачити в перехідний період від осені до зими, коли ґрунт ще не заморожений, а в повітрі спостерігається заморозок в межах 0 ...- 5 градусів.

У цей час у стеблі рослини зберігається ще достатня кількість соку, який при замерзанні починає розширюватися, формуючи тонкі довгі тріщини по всьому стеблу. Далі певна кількість не замороженого соку рослини поступово видавлюється через ці тріщини та при контакті з повітрям замерзає, формуючи красиві квіти, пелюстки, а моментами фігури, які нагадують солодку вату.

За словами доктора Герхарта Вагнера зі Швейцарії, морозні пелюстки утворюються з грибками на поверхні рослинного стебла, що полегшує протікання рідини, але можуть виникати без їхньої присутності. Однак в лабораторних умовах ніколи не вдається отримати таких дивовижних конструкцій.

[media=211319][media=211320]

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook