Незвичайне і рідкісне агрометеорологічне явище показали у мережі (ФОТО)

Неймовірні фото

Фото - Harley Mathieson

Дивовижні композиції з «морозних квітів» помітили на Калдергленщині у Шотландії.

Морозні квіти – це незвичне і рідкісне агрометеорологічне явище, яке складається з довгого стебла трави або дерева, що розвиваються тонкі нитки та льодові стрічки, які викручуються і набувають дивної форми, повідомив синоптик Ігор Кибальчич на своїй сторінці у Facebook.

Фото - Harley Mathieson

Цей феномен можна побачити в перехідний період від осені до зими, коли ґрунт ще не заморожений, а в повітрі спостерігається заморозок в межах 0 ...- 5 градусів.

Фото - Harley Mathieson

У цей час у стеблі рослини зберігається ще достатня кількість соку, який при замерзанні починає розширюватися, формуючи тонкі довгі тріщини по всьому стеблу. Далі певна кількість не замороженого соку рослини поступово видавлюється через ці тріщини та при контакті з повітрям замерзає, формуючи красиві квіти, пелюстки, а моментами фігури, які нагадують солодку вату.

Фото - Harley Mathieson

За словами доктора Герхарта Вагнера зі Швейцарії, морозні пелюстки утворюються з грибками на поверхні рослинного стебла, що полегшує протікання рідини, але можуть виникати без їхньої присутності. Однак в лабораторних умовах ніколи не вдається отримати таких дивовижних конструкцій.

[media=211319][media=211320]

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень