Незвичне поєднання звичайних продуктів: простецький і дуже смачний картопляний салат «Данський» (РЕЦЕПТ)

Рецепт на щодень – у двох варіантах

Цю страву можна зробити як пісною, так і з м’яском чи шинкою. Все залежить від Ваших смакових уподобань. Обіцяємо, вийде однаково смачно!

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г
  • бульйон грибний або овочевий – 100 мл
  • цибуля – 1 шт.
  • олія – ​​4 ст.л.
  • гірчиця діжонська – 1 ст.л.
  • оцет 9% – 1 ст.л.
  • цукор – 1 ч.л.
  • сіль, перець – до смаку
  • (шинка чи відварене м’ясо – 300 г)

Приготування:

Картоплю треба відварити в мундирах і дати їй охолонути.

[Якщо салат буде з м’ясом, то його теж попередньо відварюємо та охолоджуємо. Згодом наріжемо кубиками й додамо до решти інгредієнтів]

Тим часом дрібно нарізаємо цибулю і підсмажуємо її на олії – до появи золотистої скоринки. Тоді додаємо у сковорідку бульйон, гірчицю, сіль, цукор, перець та оцет.

 

Все добре перемішуємо й тушкуємо 3-5 хв.

Варену картоплю чистимо і нарізаємо пластинками, заливаємо соусос, який щойно приготували на сковороді, й обережно перемішуємо, аби не зробити із картоплі кашу.

Салат треба залишити настоятися на 30 хв. Після цього можна додати якусь зелень (за бажання)

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook