Неймовірно смачна картопляна запіканка з капустою: ситна вечеря без м’яса (РЕЦЕПТ)

На приготування страви доведеться витратити близько години, але виходить справді смачно

Аби ця страва вийшла максимально ніжною та ситною, краще використовувати яєчно-молочну заливку. А зверху – для смаку – запіканку затирають сиром. Найкраще підійде моцарела, але обирати – вам

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт.
  • морква – 1-2 шт.
  • оливкова олія – 2 ст.л.
  • картопля – 3 шт.
  • капуста білокачанна – 500 г
  • болгарський перець – 1 шт.
  • яйце – 2 шт.
  • молоко – 100 мл
  • йогурт – 50 г
  • моцарела – 130 г
  • вода – 200 мл
  • кмин – ½ ч.л.
  • крохмаль – 30 г
  • зелень (кріп або петрушка) – пів пучка
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

Нарізаємо цибулю кубиками та обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору. Моркву натираємо на великій тертці, додаємо до цибулі і смажимо 5-7 хв.

Далі очищаємо картоплю, нарізаємо її середніми кубиками і відправляємо у сковороду до овочів. Заливаємо все водою і готуємо під кришкою 7-9 хв.

Тим часом дрібно нарізаємо капусту, гарненько мнемо її руками і теж закидаємо у сковорідку. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою ще 2-3 хв.

Додаємо кмин, солимо і перчимо, накриваємо кришкою і готуємо 5-7 хв.

Після цього додаємо нарізаний солодкий перець, все перемішуємо і готуємо під кришкою ще 5 хв.

Далі потрібно збити яйця і змішати їх з молоком та йогуртом. Всипаємо картопляний крохмаль і сіль, перемішуємо.

Додаємо подрібнену зелень.

Тоді змащуємо форму для запікання олією та викладаємо овочі, заливаємо яєчно-молочною сумішшю та перемішуємо. Посипаємо запіканку тертим сиром і відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хв.

Джерело: Школа життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook