«Невидимі дружинники»: третина громадських формувань Рівного зі сприяння поліції не працює

Хоча на папері вони зареєстровані

Громадські формування зі сприяння поліції - це організації, члени яких повинні допомагати поліцейським охороняти громадський порядок. Колись членів таких формувань називали "народними дружинниками". У них повинні бути форма і відповідні посвідчення. 

У Рівному зареєстровано дев’ять громадських формувань зі сприяння поліції: «СОМ», «Сокіл», «Козацька самооборона», «Захисник», «Щит», «Характерник», «Антикримінал», «Варта» та «Барс». Але фактично з них діють тільки шість. Про це розповів на засіданні міськвиконкому начальник відділу превенції міськвідділу поліції Рівного Юрій Лесько:

За вісім місяців цього року громадськими формуваннями було здійснено 3780 виходів.

 

З них найбільше виходів здійснив рівненський загін сприяння міліції «СОМ» - 3264 виходи, тобто 10983 людиновиходи при штатній чисельності всіх членів громадського формування 367 осіб. Тобто понад 100 виходів на кожного.

За словами Юрія Леська, серед трійки тих, які активно працюють і співпрацюють з поліцією, також

«Козацька самооборона» і «Сокіл».

Трохи менше виходів на охорону громадського порядку було у членів «Захисника» та «Щита». А «Характерник» не узгоджував взагалі свою діяльність з поліцією, хоча і мав би це робити, і його члени були помічені хіба на сесіях міської та обласної рад. А ось представників «Антикриміналу», «Варти» та «Барсу» поліцейські жодного разу на охороні громадського порядку не бачили. 

Міський голова Рівного Володимир Хомко на це заявив:

Я б краще дав більше грошей поліції і не треба ті громадські формування.

Радіо Трек: НОВИНИ

Мирослава Опанасик Радіо Трек
Поширити в Facebook