«Нечисть» намародерив у Бучі, а тепер вчить українських дітей та малює Зеленського

Українці вважали чоловіка жертвою білоруського режиму

38-річний громадянин Білорусі Сергій Лук’янов, який переїхав до України у 2020 році та стверджував, що є жертвою режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка, під час окупації росіянами вільно пересувався на території Бучі Київської області та грабував будинки сусідів.

Нині його звинувачують у мародерстві.

За даними білоруського опозиційного видання Наша ніва, Лук’янов після переїзду представився художником, який робить мозаїки. До цього, 10 років поспіль він працював у росії.

Місцеві допомагали йому і ставилися, як до представника громади.

Але у людей виникли підозри, коли з’ясувалося, що білорус підтримує тісні контакти з окупаційною адміністрацією і вільно пересувається містечком, попри російську окупацію.

 

Лук’янова нібито затримували окупанти, але він начебто сказав, що він білорус, і його відпустили.

Після звільнення Бучі у чоловіка вдома виявили кілька велосипедів, десятки одиниць коштовної техніки, багато дорогого алкоголю. У виданні стверджують, що на задньому дворі будинку білорус закопував викрадене золото та прикраси.

Коли звільнили Київську область повністю, то Лук’янов виправдовувався, що збирав речі для продажу, щоб забезпечити родину, а також запевняв, що так зберігав майно від російських мародерів.

Тоді у справу втрутилася поліція. Проте після затримання Лук’янова звільнили під заставу.

Дружину Лук’янова разом з дітьми вивезли з Бучі до Польщі українські волонтери. Якийсь час вона мешкала у таборі для біженців.

 

Згодом до них приїхав і сам Лук’янов.

У виданні зазначають, що зараз він веде гурток для дітей українських біженців у Палаці науки та культури у Варшаві.

Там Лук’янов розповідає про війну, події в Бучі Київської області та навіть намалював портрет президента України Володимира Зеленського.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook