«Нечисть» намародерив у Бучі, а тепер вчить українських дітей та малює Зеленського

Українці вважали чоловіка жертвою білоруського режиму

38-річний громадянин Білорусі Сергій Лук’янов, який переїхав до України у 2020 році та стверджував, що є жертвою режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка, під час окупації росіянами вільно пересувався на території Бучі Київської області та грабував будинки сусідів.

Нині його звинувачують у мародерстві.

За даними білоруського опозиційного видання Наша ніва, Лук’янов після переїзду представився художником, який робить мозаїки. До цього, 10 років поспіль він працював у росії.

Місцеві допомагали йому і ставилися, як до представника громади.

Але у людей виникли підозри, коли з’ясувалося, що білорус підтримує тісні контакти з окупаційною адміністрацією і вільно пересувається містечком, попри російську окупацію.

 

Лук’янова нібито затримували окупанти, але він начебто сказав, що він білорус, і його відпустили.

Після звільнення Бучі у чоловіка вдома виявили кілька велосипедів, десятки одиниць коштовної техніки, багато дорогого алкоголю. У виданні стверджують, що на задньому дворі будинку білорус закопував викрадене золото та прикраси.

Невелика частина виявленого на подвір’ї білоруса Лук’янова

Коли звільнили Київську область повністю, то Лук’янов виправдовувався, що збирав речі для продажу, щоб забезпечити родину, а також запевняв, що так зберігав майно від російських мародерів.

Тоді у справу втрутилася поліція. Проте після затримання Лук’янова звільнили під заставу.

Дружину Лук’янова разом з дітьми вивезли з Бучі до Польщі українські волонтери. Якийсь час вона мешкала у таборі для біженців.

 

Згодом до них приїхав і сам Лук’янов.

У виданні зазначають, що зараз він веде гурток для дітей українських біженців у Палаці науки та культури у Варшаві.

Фото з Instagram обвинуваченого у мародерстві

Там Лук’янов розповідає про війну, події в Бучі Київської області та навіть намалював портрет президента України Володимира Зеленського.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень