«Небезпека з холодильника»: як не отруїтися, якщо відключають електрику

Що краще не їсти

Поради щодо збереження продуктів у холодильниках і морозильних камерах при відключенні електрики опублікував Центр громадського здоров'я України. 

Норма температури у холодильнику - не менше +4 градуси, у морозильній камері  - не менше 0 градусів.

 

При вищій температурі продукти псуються. 

 

Як запобігти псуванню продуктів при відключенні електрики

  1. Заморозьте заздалегідь контейнери з водою.
  2. Купіть сухий або блоковий лід.
  3. Не залишайте відкритими двері холодильника та морозильної камери. При закритих дверях продукти не зіпсуються у холодильнику 4 години, у морозильній камері - 48 год, якщо вона повністю заповнена, 24 години - якщо не повністю.
  4. Якщо електрики нема понад 4 години - поставте у холодильник лід. 
  5. Контролюйте температуру у холодильнику з додатковим льодом. Якщо вона більша за 4 градуси тепла - продукти вживати не можна. 

Які продукти з холодильника варто викинути

  • М'ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти та їх залишки, якщо вони понад 4 години побули при температурі вищій за 4 градуси тепла.
  • Їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою.
  • Продукти, які викликають сумніви у безпечності.

Які продукти можна їсти чи повторно заморозити

  1. Ті, які містять льодові кристали
  2. Температура яких 4°С або нижча.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook