Не знаєте куди подіти зелені помідори? Маємо ідеальний варіант (РЕЦЕПТ)
Неймовірний салат-закуска з бурих і зелених томатів, який взимку буде на вагу золота
Зелені помідори смачніші за стиглі. Не вірите? Тоді спробуйте приготувати цей салат-закуску на зиму. Рецепт дуже простий і не вимагає жодних особливих умінь чи нестандартних складників.
Інгредієнти:
- Зелені (бурі) помідори — 2 кг
- Цибуля — 4 шт.
- Гострий перець — 2 шт.
- Сіль — 1 ст.л.
- Насіння гірчиці — 2 ст.л.
- Насіння коріандру — 1 ч.л.
Розсіл-маринад:
- Вода — 1 л
- Оцет 9% — 70 мл
- Цукор — 4-6 ст.л.
- Сіль — 1 ст.л.
- Чорний перець (горошком) — 10 шт.
Приготування:
Відрізаємо хвостики з помідорів і нарізаємо їх досить товстими кільцями, те саме робимо з перцем. Водночас цибулю нарізаємо півкільцями і якомога тонше. З'єднуємо все і добре перемішуємо.
Додаємо насіння гірчиці, коріандр і столову ложку солі. Знову все перемішуємо і лишаємо на 30 хв.
Розсіл готуємо на літр води.
Для цього додаємо у воду 1 ст.л солі і цукор, а також чорний перець-горошок. Відправляємо на плиту й даємо закипіти.
Тим часом розкладаємо помідори у підготовлені простерилізовані банки.
У закипілий розсіл додаємо оцет, перемішуємо і розливаємо в тару з помідорами. Закриваємо банки кришками і відправляємо у каструлю, дно якої попередньо застелили рушником. Заливаємо гарячою водою до плічок і стерилізуємо 15 хв, після чого щільно закручуємо й відправляємо під ковдру.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ