Не знаєте куди подіти зелені помідори? Маємо ідеальний варіант (РЕЦЕПТ)

Неймовірний салат-закуска з бурих і зелених томатів, який взимку буде на вагу золота

Зелені помідори смачніші за стиглі. Не вірите? Тоді спробуйте приготувати цей салат-закуску на зиму. Рецепт дуже простий і не вимагає жодних особливих умінь чи нестандартних складників.

Інгредієнти:

  • Зелені (бурі) помідори — 2 кг
  • Цибуля — 4 шт.
  • Гострий перець — 2 шт.
  • Сіль — 1 ст.л.
  • Насіння гірчиці — 2 ст.л.
  • Насіння коріандру — 1 ч.л.

Розсіл-маринад:

  • Вода — 1 л
  • Оцет 9% — 70 мл
  • Цукор — 4-6 ст.л.
  • Сіль — 1 ст.л.
  • Чорний перець (горошком) — 10 шт.

Приготування:

Відрізаємо хвостики з помідорів і нарізаємо їх досить товстими кільцями, те саме робимо з перцем. Водночас цибулю нарізаємо півкільцями і якомога тонше. З'єднуємо все і добре перемішуємо.

Додаємо насіння гірчиці, коріандр і столову ложку солі. Знову все перемішуємо і лишаємо на 30 хв.

Розсіл готуємо на літр води.

 

Для цього додаємо у воду 1 ст.л солі і цукор, а також чорний перець-горошок. Відправляємо на плиту й даємо закипіти.

Тим часом розкладаємо помідори у підготовлені простерилізовані банки.

У закипілий розсіл додаємо оцет, перемішуємо і розливаємо в тару з помідорами. Закриваємо банки кришками і відправляємо у каструлю, дно якої попередньо застелили рушником. Заливаємо гарячою водою до плічок і стерилізуємо 15 хв, після чого щільно закручуємо й відправляємо під ковдру.

Із 2 кг помідорів виходить 6 пів літрових баночок салату-закуски.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook