Не виливайте воду з-під маслин – вона замінить один недешевий продукт
Хитрощі від досвідчених господинь
Маслини та оливки – це плоди, що ростуть на одному й тому ж дереві. І вони можуть бути зеленими або чорними, в залежності від стадії дозрівання. На території більшості країн всі плоди, що дозрівають на оливковому дереві, називають оливками. Винятком є лише Україна та інші держави СНД, де чомусь існує цей цікавий розподіл
Маслинами ми звикли називати стиглі оливки, які при консервуванні спеціально підфарбовують певними речовинами.
Консервовані плоди оливкового дерева можна вживати як окрему закуску або ж використовувати як добавку до різних страв
При цьому, майже всі господині виливають рідину з банки, діставши звідти останню оливку...
Та, виявляється, вона ще може стати в пригоді: маринад з-під маслин можна використовувати замість соєвого соусу (у ньому багато солі, тож смак буде майже ідентичним).
Радіо Трек: НОВИНИ