Не викидайте «ніжки» від зелені: 5 способів використовувати стебла

Смачно і з користю

Зелень - один із головних літніх продуктів, адже вона багата на вітаміни і корисні мінерали, які насичують організм усім необхідним. От тільки в кулінарії зазвичай використовується лише м'яке листя, а тверді стебла переважно вирушають у відро для сміття.

Але це неправильно, адже за смаковими якостями та кількістю вітамінів ці «ніжки» нічим не гірші за основу

Досвідчені кулінари розкрили 5 оригінальних способів, як використати стебла петрушки, кропу, базиліку, кінзи та іншої зелені, аби не викидати зайвого.

Приправа в суп

Стебла від зелені – сухі або свіжі – можна додавати в суп, щоб надати йому більш насичений смак та аромат. Для цього їх можна дрібно нарізати і додати наприкінці приготування страви.

Ароматна сіль

У магазині нерідко зустрічається сіль із травами, але її можна самостійно приготувати вдома. Просто засушіть стебла зелені, перебийте в блендері і додайте до солі – все, у вас є диво-сіль зі спеціями.

Апетитна заправка

Дрібно нарубані «ніжки» зелені додаємо до олії, посипаємо улюбленими спеціями, сіллю і вичавлюємо сік лимона. Це буде прекрасна заправка для салатів.

Песто зі стебел зелені

Для приготування італійського соусу чудово підійдуть стебла базиліку. Нарубайте їх, перекладіть в блендер, додайте оливкову олію, сіль, зубчик часнику і збийте. Також у песто додають кедрові горішки і тертий пармезан.

Для запікання

Щоб надати овочам чи м'ясу особливого аромату, при запіканні викладіть зверху стебла зелені, а після приготування просто видаліть їх. Тільки слідкуйте, щоб «ніжки» не згоріли.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook