Не просто так: відомо, чому губки для миття посуду різного кольору

Все залежить від жорсткості

Губки для миття посуду мають різні кольори. Зазвичай їх продають упаковками і там усі вони різні. Виявляється, це не «для різноманіття», а цьому є реальне визначення.

Губка складається з двох частин – м'який поролон і жорстка смужка – скотч-брайтон. Її використовують для сильних забруднень.

Зелений

Зелений колір – найжорсткіший. За допомогою такої губки ви легко зможете очистити застарілий жир, залишки їжі, які вже засохли. Такою губкою можна пошкодити емаль.

Коричневий або червоний 

Коричневий або червоний — така губка менш жорстка, але володіє абразивним матеріалом, який легко видалить не дуже сильні забруднення.

Жовтий

Жовтий колір смужки найделікатніший і ніжний. Губками з жовтим покриттям потрібно мити скляний посуд, кришталь, фарфор. Але, якщо забруднення не дуже сильні, то краще мити посуд поролоновою стороною.

Також варто пам'ятати, що кухонні губки необхідно міняти не рідше одного разу на тиждень при постійному використанні. Або, у міру забруднення, якщо ви не використовуєте їх щодня.

Джерело: РБК-Україна

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook