Не «просто літо»: Світ накривають смертоносні хвилі спеки

Через високі градуси гинуть люди

Цього року жителі різних континентів зіткнулися з агресивними температурами.

Не минуло й місяця з початку літа, а переважна більшість населення США вже зіткнулася з екстремальною спекою. У Долині Смерті температура повітря сягнула небезпечних +53,9 градуса, а Лас-Вегас побив свій історичний рекорд спеки, +48,9 градуса.

Загалом рекордна спека встановилася в низці країн Північної та Південної Америки, Африки, Європи та Азії. У Мексиці та Центральній Америці кілька тижнів стійкої спеки в поєднанні з тривалою посухою призвели до гострої нестачі води і десятків смертей.

Екстремальна спека вже обернулася трагедією в Саудівській Аравії, де під час паломництва до Мекки загинули понад 1000 людей. 17 червня у Великій мечеті в Мецці +51,8 градуса.

 

У Греції температура перевищувала +37,8 градуса, внаслідок чого також загинули кілька туристів. Рекордні температури фіксують і в Японії.

Екстремальна спека може негативно вплинути на економіку. Вона може пошкодити залізничні колії та призвести до провисання проводів, перевантажити електросистеми і призвести до відключення електрики.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook