«Не принижуйте вчителів»: у Костополі мітингують освітяни

Вони вимагають надбавки

Біля Костопільської міської ради зібрались вчителі на мітинг. Вони вимагали, аби кошти з освітньої субвенції розміром 10 мільйонів 700 тисяч, які зекономили торік, виділили на надбавки освітянам.

Вчителі принесли плакати з надписами: «Не принижуйте вчителів», «Субвенція – це не спосіб латання бюджетних дірок», «Благоустрій шкіл – це не зарплати вчителів», «Субвенцію за призначенням» та інші.

На сесії міської ради представники ініціативної групи зачитали звернення до влади громади, яке підписали 25 людей.

Люди зараз шумлять, тому що зрозуміли та дізнались, що з 10 мільйонів 700 тисяч – це залишки освітньої субвенції з минулого року, яку було пропоновано повністю розподілити на розвиток шкіл на покращення матеріальної бази на ремонт та все інше. Вчителі вимагають розподілити ці на заробітні плати.

 

Ми домовились, що з вівторка будемо по кожній індивідуально проходити й там, де треба ці кошти дати, ми їх з цієї освітньої субвенції, яка мала бути на розвиток, на зарплати дамо, – прокоментував на сесії депутат Костопільської міської ради Олексій Кособуцький.

Як повідомив у коментарі журналістам ITV media group Олексій Кособуцький, зекономлені кошти субвенції мають право виділити на розвиток галузі, а саме ремонт та побудова шкіл.

У вівторок планують зустріч з директорами усіх шкіл, а далі перевірятимуть усі навчальні заклади. Аудит стосуватиметься фінансування шкіл та кількості персоналу.

За словами депутата, на Костопільщині є школи, де надлишок вчителів, є випадки, де в одній 28 працівників технічного персоналу, а в іншій – 18.

 

Чому така різниця, будуть з’ясовувати.

Ті школи, які мають недофінансування, отримають кошти із субвенції, а у тих школах, де завелика кількість персоналу, як технічного, так і педагогів, будуть звільнені.

Джерело: ITV media group

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook