Не лише ціною: чим відрізняється хек від минтая — проста відповідь
Хоча вони схожі за деякими параметрами, вони мають свої відмінності у смаку


Риба є важливим джерелом багатьох корисних поживних речовин. Вони знижують ризик серцево-судинних захворювань, покращують функцію мозку і запобігають розвитку захворювань очей, таких як дегенерація сітківки.
В чому користь хека
Риба хек – корисна, поживна та дуже смачна. Небагато вміння – і її легко перетворити на справжній кулінарний шедевр. Про це у своєму Instagram пише дієтолог Ганна Станцієр.


За її словами, у цій морській рибці міститься майже повний перелік елементів таблиці Менделєєва: кальцій, цинк, магній, натрій, залізо, мідь, марганець, хлор, нікель та кобальт, йод. Не менше вражає і список вітамінів: A, C, Е, D, PP, В. До цього додаються білки і жирні кислоти Омега-3.
Найбільша концентрація у м'ясі хеку фтору, сірки, калію та фосфору.
В чому користь минтая
Минтай - це корисна риба, яка містить ряд корисних складових, включаючи багато білка, вітаміни групи В, омега-3 жирні кислоти та мінерали.
В програмі «Топ 5 від Сніданку» зазначається, що минтай – має цінний харчовий склад. Його м'ясо містить легкі для засвоєння білки, вітаміни А, групи Б, аскорбінову кислоту, а ще макро і мікроелементи, зокрема кальцій, магній, фосфор, хром, мідь і залізо.
Також минтай – рекордсмен за вмістом необхідного для здоров'я людини, селену та йоду. А ще, минтай - цінний продукт для схуднення. Він низькокалорійний, смачний та одночасно ситний.
Серед переваг минтаю – доступність, адже купити його можна цілий рік і за невисоку ціну, порівняно з іншою морською рибою.
В чому відмінність між хеком та минтаєм
Хек і минтай — це два види риби з родини тріскових, які мають кілька відмінностей у приготуванні та смакових якостях.
В чому різниця між хеком та минтаєм за смаком:
Хек: має ніжне, соковите м'ясо з нейтральним смаком. Чудово підходить для готування на грилі, у духовці або на пару.
Минтай: має більш маслянисте м'ясо та більш виражений смак, порівняно з хеком.
Поради для приготування хека та минтая:
- Хек: часто використовується для приготування філе, стейків або в супах та рагу. Можна смажити, запікати, варити або готувати на пару.
- Минтай: часто використовується для смаження або випікання, а також для використання у стравах, таких як чаудер та пироги.
Популярність:
- Хек: вважається популярною рибою для приготування у багатьох кухнях світу.
- Минтай: менш популярний у багатьох країнах, але використовується у деяких регіональних кухнях.
Хоча вони схожі за деякими параметрами, такими як належність до однієї родини, вони мають свої відмінності у смаку, текстурі та приготуванні, що робить їх унікальними в своєму роді.
Джерело: Главред
Радіо Трек: НОВИНИ