Не кришиться і не черствіє: м'який тертий пиріг із варенням або яблуками

Це найсмачніший пиріг із варенням, який ви коли-небудь куштували

Пропонуємо приготувати ароматний тертий пиріг. Для нього вам знадобиться мінімум продуктів і трошки часу. А результат вас здивує.

Інгредієнти:

  • 200 грамів – вершкового масла;
  • 3 склянки – борошна;
  • 1 склянка – цукру;
  • 2 – яйця;
  • сіль і сода – на кінчику чайної ложки;
  • 1 пакетик – ванільного цукру;
  • варення – на смак.

Цукор, яйця, соду, сіль і ванільний цукор змішати виделкою в одній ємності. Вершкове масло кімнатної температури перекласти до перерахованих вище інгредієнтів, розім'яти виделкою, потім збити всю масу міксером. Поступово засипаючи борошно, перемішувати інгредієнти виделкою до однорідності.

Розділити отримане тісто на 2 частини. 1\3 покласти у морозилку на 1 годину.

Взяти форму для випікання або деко, застелити пергаментом і змастити вершковим маслом. Розкачати решту тіста рівномірно по площині. Зверху викласти варення.

Дочекатися, поки перша частина тіста замерзне, дістати її і натерти на тертці поверх заготовленого шару пирога. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Остудити тертий пиріг із варенням у духовці повністю, подавати, посипавши цукровою пудрою.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook