Не дуже швидко, але смак – неперевершений: готуємо варення зі скоринок кавуна (РЕЦЕПТ)
Такого дива дивного ви ще точно не куштували!
Сезон кавунів – у самому розпалі. Однак мало хто знає, що вживати в їжу можна не лише м’якуш, а й скоринку смугастого гарбуза. Виявляється, з неї виходить дуже круте солодке варення
Інгредієнти:
- Кавунові шкірки - 1 кг
- Цукор - 1 кг
- Вода - 1 л
- Ванільний цукор - 2 пачки
- Гвоздика - 3 шт.
- Лимон – половинка
Приготування:
Очищуємо скоринку від товстої зеленої шкірки та нарізаємо на шматочки, далі замочуємо в содовому розчині на 3 години (розчин готуємо, розмішавши 2 ст.л. соди у 2 л води).
Після цього добре промиваємо скоринки.
Варити кавунове варення будемо у три етапи.
Зверніть увагу, що сироп у варенні не має бути густим, бо зацукрується взимку
Варення розкладаємо по стерильних банках і закручуємо. Щойно консервація охолоне, її можна ховати на зиму
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ