Не дуже швидко, але смак – неперевершений: готуємо варення зі скоринок кавуна (РЕЦЕПТ)

Такого дива дивного ви ще точно не куштували!

Сезон кавунів – у самому розпалі. Однак мало хто знає, що вживати в їжу можна не лише м’якуш, а й скоринку смугастого гарбуза. Виявляється, з неї виходить дуже круте солодке варення

Інгредієнти:

  • Кавунові шкірки - 1 кг
  • Цукор - 1 кг
  • Вода - 1 л
  • Ванільний цукор - 2 пачки
  • Гвоздика - 3 шт.
  • Лимон – половинка

Приготування:

Очищуємо скоринку від товстої зеленої шкірки та нарізаємо на шматочки, далі замочуємо в содовому розчині на 3 години (розчин готуємо, розмішавши 2 ст.л. соди у 2 л води).

Після цього добре промиваємо скоринки.

Варити кавунове варення будемо у три етапи.

У каструлю засипаємо цукор і додаємо 1 л води. Доводимо до кипіння та додаємо заздалегідь підготовані скоринки. Варимо на середньому вогні до закипання і ще 10 хв на маленькому – після закипання. Даємо настоятися приблизно 8-10 годин.

Після цього знову вмикаємо плиту – варимо все на середньому вогні до закипання і ще 10 хв – на маленькому. Тепер даємо охолонути десь 1,5-2 години.

Після остигання додаємо ванільний цукор, гвоздику й лимон. Варимо втретє на маленькому вогні годину та ще 10 хв після закипання.

Зверніть увагу, що сироп у варенні не має бути густим, бо зацукрується взимку

Варення розкладаємо по стерильних банках і закручуємо. Щойно консервація охолоне, її можна ховати на зиму

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook