Не булочки, а золото! Простий рецепт тіста, а виходять такі смачні, наче з пекарні (ФОТО)

Спробуйте, це – легко

Пропонуємо рецепт булочок, які стануть вашими улюбленими. Вони виходять шалено смачні, ніжні, м’які і повітряні!

Дріжджові булочки із заварним кремом варто спробувати один тільки раз, щоб полюбити їх і готувати постійно. Вони нескладні, під силу навіть новачку.

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно – 500 – 600 г
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • сухі дріжджі – 10 г
  • тепле молоко – 300 мл
  • вершкове масло – 50 г
  • яєчні білки – 2 шт.

Заварний крем:

  • молоко – 320 мл.
  • яєчні жовтки – 2 шт.
  • цукор – 120 г
  • кукурудзяний крохмаль – 30 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • для змащування жовток збитий із молоком

Готуємо заварний крем. Змішуємо яєчні жовтки з цукром, ванільним цукром, кукурудзяним крохмалем та молоком. Ставимо на плиту і варимо на невеликому вогні до загустіння. Обов’язково безперервно помішуючи. Далі крем накриваємо харчовою плівкою у контакт і охолоджуємо до кімнатної температури.

В просіяне борошно додаємо сіль, цукор, ванільний цукор, сухі дріжджі, перемішую сухі інгредієнти. Вливаємо тепле молоко, розтоплене вершкове масло, яєчні білки і замішуємо тісто. Перекладаємо тісто у миску, змащену олією, накриваємо харчовою плівкою і ставимо у тепле місце на 1 годину. Тісто має збільшитись у 2-3 рази.

Викладаю тісто на стіл, посипаний борошном, і розкачуємо пласт. Викладаємо зверху крем і акуратно розрівнюємо його. Потім ніжно згортаємо в рулет і за допомогою нитки ріжемо на порційні шматки.

Деко застеляємо пергаментом, викладаємо булочки і накриваємо їх. Залишаю в теплому місці на 15 хвилин, потім змащуємо жовтком і випікаємо близько 35 хвилин при 180 градусах.

Гарячі булочки посипаємо цукровою пудрою і смакуємо.

Джерело: Господинька

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook