НБУ ввів в обіг нові 10 грн: як вони виглядають (ФОТО)

Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук монет

У Національному банку презентували нову обігову пам’ятну монету «Війська зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України». 

Монету номіналом 10 гривень виготовлено зі сплаву на основі цинку з нікелевим покривом, маса – 6,4 г, діаметр – 23,5 мм, тираж – 10 000 000 штук (у тому числі 510 000 штук як сувенірна продукція). Гурт монети – рифлений.

  • Аверс монети – ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.
  • На реверсі монети по колу містяться написи та гасло її військовослужбовців. У центрі композиції, немов щит, що захищає інформаційний простір, зображено емблему Військ зв’язку та кібербезпеки, в її основі – восьмипроменева зірка в оточенні хрестоподібно розташованих орбіт та перехрещених блискавок. На задньому плані – схематично зображені лабіринти, які символізують передавання зашифрованих даних через заплутані захисні системи кіберпростору, де точиться невидима війна.

Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких обігових пам’ятних монет.

У інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку реалізація таких роликів обігових пам’ятних монет у сувенірному пакованні розпочнеться з від сьогодні, з 9 серпня.

Реалізація банками-дистриб’юторами (їх перелік зазначено на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку) здійснюватиметься поступово, в міру їх відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook