Названо найшкідливіше для здоров’я сало, яке краще не купувати

Що слід знати про сало

Для українців сало – не просто харчовий продукт, це й частина нашої культури, наша візитівка за кордоном. Люди його споживають у будь-яку пору року. Однак далеко не всі знають, що цей продукт не лише смачний, а й корисний. Та чи варто «налягати» на сальце?

Своїми знаннями про це в Instagram поділився сімейний лікар Михайло Цюрак.

Яка користь від сала?

З давніх-давен українці їдять сало. І не дарма! Адже в цьому продукті містить безліч поживних речовин. Зокрема мова йде про:

  • вітамін А- корисний для зору
  • вітамін D- для здоров'я кісток, зубів і м'язів
  • вітамін Е- для здорової шкіри
  • вітамін К- корисний для роботи серця

Ці вітаміни корисно впливають на здоров'я людини та запобігають багатьом захворюванням. Особливо серцево-судинним.

Проте корисним сало є тоді, коли його правильно споживають.

«Салом варто смакувати, але робити це треба в міру та з розумом», - наголошує сімейний лікар.

Яке сало найбільш корисне?

Українці настільки полюбляють сало, що споживають його й соленим, копченим, маринованим, вареним і смаженим

На думку лікаря, найнебезпечнішим для здоров'я людини є солоне сало (солонина по-народному).

Річ у тім, що при солінні сало майже не втрачає жодних своїх корисних властивостей.

Яке сало є найбільш шкідливим?

Сімейний лікар наголошує, що копчене та смажене сало є найбільш шкідливим для здоров'я людини!

При зловживанні такого сала неминуче підвищується ризик панкреатиту, холециститу, каміння в жовчному міхурі, збільшується рівень холестерину в крові та загострення інших недуг, – зазначає Михайло Цюрак.

Їсти сало потрібно помірно, а щоб отримати найбільшу користь, достатньо з’їсти 15-20 г. Оптимальний час для споживання сала — це ранок.

Будьте здорові!

Джерело: «РБК-Україна»  

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook