Найсмачніший та найніжніший печінковий торт: обов’язково скуштуйте цю закуску хоча б раз
Приготуєте раз і будете робити його часто


Класичний печінковий торт – неймовірно смачна, ніжна та поживна страва, яка легко готується та чудово виглядає на столі. Цей рецепт підходить як для повсякденного обіду, так і для святкового заходу.
Шеф-кухарі розповіли, як приготувати класичний печінковий торт
Інгредієнти для печінкових коржів:
- 600 г - яловичої печінки;
- 2 шт. - курячих яєць;
- 150 мл - свіжого молока;
- 100 г - пшеничного борошна;
- 1 шт. - ріпчастої цибулі;
- 1/2 ч. - ложки солі;
- чорний перець - на смак;
- рослинна олія - для смаження.
Інгредієнти для начинки:
- 2 шт. - моркви;
- 2 шт. - ріпчастої цибулі;
- 2 зубчики - часнику;
- 220 г - сметани;
- 120 г - майонезу;
- 20 мл - олії;
- сіль, перець - на смак;
- свіжа зелень - для прикраси.
Яловичу печінку добре промиваємо у холодній воді, видаляємо плівки та нарізаємо шматочками. Цибулю очищуємо від лушпиння та нарізаємо четвертинками. Пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері.
До печінкової маси додаємо молоко, яйця, борошно. Солимо та перчимо. Ретельно перемішуємо до однорідності, щоб не залишилося грудочок. Консистенція тіста має бути як рідке тісто для млинців.
Розігріваємо сковороду та змащуємо її олією. Виливаємо ополоник тіста, рівномірно розподіляючи його по дну. Смажимо 2-3 хвилини, потім акуратно перевертаємо та готуємо ще 1-2 хвилини. Перекладаємо готовий млинець на тарілку, продовжуємо смажити решту.
Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на тертці. Розігріваємо олію на сковороді, обсмажуємо цибулю. Додаємо моркву, смажимо до рум’яного кольору. Охолоджуємо овочеву суміш. Часник подрібнюємо, змішуємо зі сметаною та майонезом.
Шеф-кухарі розповіли, як приготувати класичний печінковий торт
Викладаємо перший печінковий корж на рівну тарілку. Змащуємо його тонким шаром соусу, додаємо трохи підготовлених овочів. Накриваємо наступним коржем, повторюємо шари. Останній шар прикрашаємо зеленню, за бажанням можна натерти трохи сиру.
Готовий торт ставимо у холодильник щонайменше на 2 години. Нарізаємо шматочками та подаємо.
Джерело: noviydoctor
Радіо Трек: НОВИНИ