Найкращий рецепт аджики з болгарського перцю: взимку – як знайдете

Така консервація сподобається усій родині

Страва буде трохи гострою. Якщо вам подобається щось більш «кусюче», додавайте не 1, а 2-3 перці чилі.

Інгредієнти:

  • цукор - 1 ст. л.
  • солодкий червоний або жовтий перець – 3 кг
  • яблучний оцет – 100 мл (можна замінити половиною склянки лимонного соку)
  • цибуля - 2-3 шт.
  • рафінована олія - 250 мл
  • гіркий перець (чилі) – 1 шт.
  • часник - 10-12 зубчиків

 

Приготування:

Очищаємо перець від шкірки і видаляємо все насіння.

Нарізаємо почищену цибулю кільцями або напівкільцями. На сковороді розігріваємо трохи олії, обсмажуємо у ній на середньому вогні цибулю, доки вона не набуде золотистого відтінку.

Через м'ясорубку пропускаємо зубчики часнику, обсмажену цибулю, та обидва види перцю.

 

Переливаємо подрібнені овочі в сотейник або казан, додаємо цукор, олію, яка залишилася, додаємо сіль і перемішуємо.

Ємність ставимо на помірний вогонь і при постійному помішуванні доводимо до закипання, після чого не знімаємо з вогню ще 10 хв.

Вливаємо оцет  або лимонний сік, доводимо до закипання і відразу розливаємо у підготовані заздалегідь банки. Чекаємо, доки перець повністю охолоне і тоді закриваємо кришками.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook