Найкращий рецепт курки, який усі шукають: виходить дуже смачно і дешево!

Апетитна вечеря, яку легко приготувати

Запечені в духовці курячі стегенця, крильця чи будь-які інші частини курочки, политі вершковим соусом –  це дуже смачно! Така закуска чудово поєднується з будь-якими гарнірами і дуже легко готується.

Інгредієнти:

  • курячі стегенця або крильця – 10 шт.
  • соєвий соус – 80 мл
  • мед – 3 ст.л.
  • олія – 50 мл
  • часник – 4 зубчики
  • картопля – скільки захочеться
  • гриби – 6-8 шт.
  • вершки – 100 мл
  • зелень, сіль і спеції – до смаку  

Приготування:

Курочку промиваємо і по всій поверхні м’яса робимо надрізи. Солимо і посипаємо різними спеціями та перцем. Добре перемішуємо, втираючи спеції в м’ясо.

Змішуємо соєвий соус, мед та олію, подрібнений часник і перець, перемішуємо. Заливаємо соус в м’ясо і ще раз перемішуємо. Залишаємо маринуватися як мінімум на годину.

Після цього запікаємо у духовці 40 хв при температурі 190 градусів.

А тим часом відварюємо картоплю в мундирах.

Ріжемо печериці шматочками та обсмажуємо на сухій сковороді до повного випаровування рідини, а тоді вливаємо 120 мл води і тушкуємо гриби під кришкою.

Картоплю не очищаємо від шкірки, ріжемо шматочками і додаємо до грибів, солимо й перчимо, тушкуємо під кришкою декілька хвилин, додаємо рубану зелень і подрібнений часник. Заливаємо вершками і тушкуємо 5 хв.

Подаємо картопляно-грибний гарнір разом зі стегенцями

Джерело: Патріоти України

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook