Найкращі дрова для ідеального шашлику (та інші СЕКРЕТИ)
Після дощу – на пікнік
Найближчим часом погода стабілізується, а відтак чимало сімей вирушать ледь не на перший цього року справжній пікнік з шашликами.
Нехитра страва вимагає деяких навичок підготовки й приготування, позаяк деякими помилками можна зіпсувати шашлик навіть з добірного м'яса.
Які дрова обрати для приготування шашлику
Знавці справи, шеф-кухарі кажуть, що категорично не можна використовувати дрова хвойних дерев - вони виділяють смолу, яка псує і м'ясо і мангал.
Найкращими дровами для смаження м'яса будуть фруктові породи: яблуня, вишня, виноградна лоза. Як варіант можна використовувати березу, дуб і ясен.
При розпалюванні експерт радить закласти максимальну кількість дров, щоб не підкидати в процесі, інакше вугілля буде утворюватися нерівномірно.
Шампури слід розміщувати на мангалі щільно один до одного, щоб обмежити доступ кисню до вугілля, інакше необхідно буде весь час гасити полум'я.
З обох кінців шампура запас для перевертання повинен бути не менше 4-5 см.
Для приготування ідеального шашлику важливо враховувати:
- м'ясо потрібно нарізати поперек волокон,
- маринувати в середньому 12 годин (але не більше 20 годин),
- не додавати кислоту (лимон, оцет, ананас і т. д.) для розм'якшення в маринад,
- м'ясо краще посолити безпосередньо перед приготуванням, інакше воно буде сухим,
- не слід міксувати м'ясо та овочі на одному шампурі.
- перевертати шампури слід відразу, як тільки з м'яса почне капати сік, а смажити потрібно не з двох, а з усіх чотирьох сторін.
За матеріалами РБК-Україна
Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ