Найкраще тісто для пиріжків: беріть будь-яку начинку і готуйте зразу три порції

Бо пиріжки розлітаються миттєво

Пропонуємо до вашої уваги рецепт універсального тіста. Воно не пухнасте, як дріжджове тісто, а хрустке й розсипчасте. Смак тіста досить нейтральний. З нього ви можете робити пироги та пиріжки, рогалики з горіхами, вертути із сиром або штрудлі.

І кіш-лорени з такого тіста також виходять дуже добрі.

Інгредієнти на 15 пиріжків:

Сметана 20% - 200 г

Масло вершкове несолоне - 200 г

Борошно пшеничне - 400 г

Масло нарізати кубом, перемішати з борошном і подрібнити в крихту руками.

Додати сметану, замісити м’яке тісто, яке не прилипатиме до ваших рук. Дуже сильно місити, наче дріжджове, не треба. Досить просто сформувати еластичний шар, який одразу відправити щонайменше на годину в холодильник. Поки тісто «відпочиває», ви можете зробити начинку. Будь-яку на ваш смак.

Охолоджене тісто розкачати завтовшки 2-3 міліметри. Вирізати кружальця, викласти начинки, сформувати пиріжки. Змастити збитим яйцем, випікати в духовці за температури 180℃ до впевненого рум’янцю. 

Джерело: Шуба

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook