Найкорисніша зелень: вона повинна бути на столі щодня, а вирощувати можна на підвіконні цілий рік 

Це надійний постачальник вітамінів і мікроелементів до організму 

 
Попри те, що скрізь наполегливо рекомендують додати в раціон якомога більше овочів - не слід забувати про зелень. У своїх корисних властивостях вона не поступається овочам. При цьому вирощувати її можна вдома на підвіконні цілий рік, що не зробиш, скажімо з огірками. 
І йдеться передусім про кріп. 
До складу кропу входять вітаміни А та С. А ще кальцій, залізо, магній, калій, марганець та фолієва кислота, флавоноїди, терпеноїди та дубильні речовини.
 
Крім того, кріп - це вуглеводи, клітковина, жири та білки.
 
Кріп містить ефірні олії, які мають антибактеріальну дію і борються з хвороботворними бактеріями.  
 
Кріп знижує рівень поганого холестерину в крові, тригліцеридів і приводить в норму рівень цукру.
 
Завдяки вмісту кальцію та магнію зелень дозволяє зміцнити здоров'я кісток.
Протипокази: кріп не рекомендують вживати лише за наявності алергії.
 
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook