Найбільшу змію Європи помітили в Україні: Зоолог попередив про небезпечну особливість плазуна

Змія товщиною з дитячу руку (с)

Найбільшу в Європі змію, яка занесена до Червоної книги, помітили на Дніпропетровщині. Каспійський або жовточеревий полоз може сягати 2,5 метра в довжину.

Зоолог Віктор Гассо розповів, що найімовірніше жовточеревий полоз живе практично в усіх південних районах Дніпропетровської області – від Кривого Рогу до Павлограда.

Цей вид цікавий тим, що на відміну від отруйних гадюк, він першим нападає на людину. Йдете стежкою, нікого не чіпаєте і раптом кидок півтораметрової змії вам у голову.

 

Тут у кого завгодно душа в п’яти втече, але кусати агресор зовсім не збирається. Його завдання – налякати і сховатися. І це йому, як правило, вдається. Змія-то велика, товщиною з дитячу руку,  – повідомив Віктор Гассо у коментарі для видання Наше місто. Дніпро

На щастя, полозів на Рівненщині немає. Однак змій та вужів вистачає. Вони є повсюди, зокрема на березі рівненської Усті останні – постійні жителі.

Щодо отруйних змій, то на Рівненщині є лише один вид – гадюка звичайна. Отрута в неї не смертельна, але жителям краю варто бути обачними. Адже як вужі, так і змії, навіть отруйні, самі не нападають. Вони можуть вкусити лише у випадку, коли відчувають небезпеку для свого життя.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook