Навіщо досвідчені кулінари залишають металеву ложку в борошні: хитрість, перевірена роками

Старий трюк актуальний і досі

Часто до мішків з борошном поміщали ложку. Свого часу вона замінила більш давній трюк із залізними цвяхами, яким користувалися наші пращури.

Суть старої традиції полягала в тому, що борошно пізніше просіювали і просушували, а цвяхи прибирали, тому що вони іржавіли.

Це робиться для того, щоб відлякати шкідників, які можуть повністю зіпсувати продукт.

 

 

Запах металу допомагає повністю захистити борошно від різноманітних комах і мошок.

Хоча сьогодні цей трюк популярністю не вирізняється, але деякі кулінари, як і раніше наші бабусі та мами, використовують столові ложки з нержавійної сталі.

Замість ложки можна використати й алюмінієву фольгу. Невеликий шматок треба скрутити в кульку, а потім помістити всередину мішечка з борошном.

Дехто, щоб відлякати комах від продукту, кладе до ємності лавровий лист або часник. Цей аромат також не подобається комахам, мошкам і молі, а також усім іншим непроханим гостям.

Джерело: tsn

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook